Menu Sluit menu

Nazorg

 

Wanneer de activiteiten voor de deelnemers of burgerwetenschappers van je project zijn afgelopen, en je als initiatiefnemer aan de slag wil met het analyseren van de data of het schrijven van rapporten erover, is het belangrijk om de nazorg voor je burgerwetenschappers niet uit het oog te verliezen. Blijf regelmatig communiceren naar hen over de verschillende stappen die nu doorlopen worden en hoe deze in zijn werk gaan. 

Vergeet zeker ook niet om je burgerwetenschappers aan het einde van het project te bedanken voor hun deelname. Organiseer bijvoorbeeld een slotevent waarop alle burgerwetenschappers zijn uitgenodigd en waar ze eventueel zelf aan kunnen bijdragen met een presentatie. Je kan de burgerwetenschappers die het meest hebben bijgedragen aan het project opnemen als co-auteur op wetenschappelijke of andere publicaties of vermelden in acknowledgements. Ten slotte kan je ook de namen van de burgerwetenschappers (die hiertoe hun toestemming gegeven hebben) vermelden op de projectwebsite. 

Zorg er ook voor dat je de website van het project na afloop online houdt. Zet hier niet alleen de resultaten en data van het project, maar ook de gevolgde methodologie, belangrijke good practices die je geleerd hebt of dingen die mis liepen en die je een volgende keer anders zou doen. Dit is waardevolle informatie voor anderen die na jou een gelijkaardig project willen opzetten. 

 

page-square2--black Created with Sketch.