Menu Sluit menu

Funding bodies

Find information on how to fund your citizen science project. You can find a compilation of Flemish, Belgian, European and other funding opportunities to support citizen science.

Funding from the Flemish governement

Projecten worden ingediend door onderzoekers aan universiteiten, hogescholen, onderzoeksinstellingen en bij voorkeur in samenwerking met actoren actief in het domein van het STEM-beleid en van het wetenschapscommunicatiebeleid.

De steun aan de projecten heeft als doel de deelname van burgers, zonder onderscheid in geslacht, afkomst, opleidingsniveau, leeftijd… aan onderzoek te promoten.

In de projecten worden de burgers aangemoedigd om bij te dragen aan het genereren van onderzoeksresultaten en inzichten op basis van hun expertise, nieuwsgierigheid en bereidwilligheid om deel te nemen, en dit zonder afbreuk te doen aan de excellentie van het onderzoek.

EWI
Call for Citizen Science
Read more

Funding by the European Commission

Horizon 2020 (H2020) is the European funding programme for research and innovation in the period 2014-2020. Within H2020, the Science with and for Society (SWAFS) programme contains some calls specifically aimed at Citizen Science. Furthermore, Citizen Science can also be used as a reasearch method in other calls of the H2020-programme.

Grounding RRI in society with a focus on citizen science (CSA - deadline 15/4/2020)
To the call
Hands-on citizen science and frugal innovation (RIA - deadline 15/4/2020)
To the call
Compilation of topics with relevance for Science with and for Society (SwafS) in 2020 beyond the SwafS programme
To the document
Do you have questions about funding options for citizen science? Contact us
page-square2--black Created with Sketch.