Menu Sluit menu

Op zoek naar projectfinanciering voor citizen science?

Ontdek hier hoe u citizen science projecten kan financieren. Er zijn zowel Vlaamse, Europese als andere steunmaatregelen om burgerwetenschap te ondersteunen.

Financiering vanuit de Vlaamse overheid

Projecten worden ingediend door onderzoekers aan universiteiten, hogescholen, onderzoeksinstellingen en bij voorkeur in samenwerking met actoren actief in het domein van het STEM-beleid en van het wetenschapscommunicatiebeleid.

De steun aan de projecten heeft als doel de deelname van de burgers, zonder onderscheid in geslacht, afkomst, opleidingsniveau, leeftijd… aan onderzoek te promoten.

In de projecten worden de burgers aangemoedigd om bij te dragen aan het genereren van onderzoeksresultaten en inzichten op basis van hun expertise, nieuwsgierigheid en bereidwilligheid om deel te nemen, en dit zonder afbreuk te doen aan de excellentie van het onderzoek.

Momenteel loopt er geen actieve oproep. Wanneer er een nieuwe oproep gelanceerd wordt, vind je alle informatie hier.

EWI
Oproep EWI Citizen Science (Afgesloten)
Meer informatie

Funding vanuit de Europese Commissie

De Europese Comissie publiceert calls for proposal op haar Funding & Tenders-portaal. De EU-steun voor onderzoek en innovatie voegt waarde toe door samenwerking tussen onderzoeksteams uit verschillende landen en disciplines aan te moedifen, wat essentieel is om baanbrekende ontdekkingen te doen.

Horizon 2020 calls ter ondersteuning van de 'Green Deal' (Deadline 26 januari 2021)
Naar het overzicht

Algemeen

Naast financieringskanalen specifiek gericht op citizen science, kan je citizen science ook als onderzoeksmethodiek opnemen in projectaanvragen bij 'reguliere' financieringskanalen zoals FWO (Fonds Wetenschappelijk Onderzoek), VLAIO (Agentschap Innoveren en Ondernemen) en BELSPO (Federaal Wetenschapsbeleid). 

Heb je nog vragen over financiering van citizen science? Contacteer ons
page-square2--black Created with Sketch.