Menu Sluit menu

Op zoek naar projectfinanciering voor citizen science?

Ontdek hier hoe u citizen-scienceprojecten kan financieren. Er zijn zowel Vlaamse, Europese als andere steunmaatregelen om burgerwetenschap te ondersteunen.

Financiering vanuit de Vlaamse overheid

Momenteel loopt er geen actieve oproep. Wanneer er een nieuwe oproep gelanceerd wordt, vind je alle informatie hier.

Projecten die uit vorige oproepen goedgekeurd werden vind je hier

 

EWI
Oproep EWI Citizen Science (Afgesloten)
Meer informatie

Funding vanuit de Europese Commissie

De Europese Comissie publiceert calls for proposal op haar Funding & Tenders-portaal. De EU-steun voor onderzoek en innovatie voegt waarde toe door samenwerking tussen onderzoeksteams uit verschillende landen en disciplines aan te moedifen, wat essentieel is om baanbrekende ontdekkingen te doen.

Horizon Europe is het nieuwe programma voor onderzoek en innovatie voor de periode 2021-2027. De focus ligt op 5 overkoepelende missies. Het nieuwe werkprogramma zal binnenkort gelanceerd worden. Er wordt verwacht dat er verschillende opportuniteiten zullen zijn voor citizen science.

Daarnaast kan een citizen science aanpak ook als methodiek gebruikt worden binnen andere calls van de Europese financieringsprogramma's. 

Citizen science call binnen de 'Green Deal' (Deadline 26 januari 2021)
Naar het overzicht

Algemeen

Naast financieringskanalen specifiek gericht op citizen science, kan je citizen science ook als onderzoeksmethodiek opnemen in projectaanvragen bij 'reguliere' financieringskanalen zoals FWO (Fonds Wetenschappelijk Onderzoek), VLAIO (Agentschap Innoveren en Ondernemen) en BELSPO (Federaal Wetenschapsbeleid). 

Heb je nog vragen over financiering van citizen science? Contacteer ons
page-square2--black Created with Sketch.