Menu Sluit menu
< terug naar events Iedereen onderzoeker: expo in De Krook
- - Publieksevenement - Scivil event

Van 1 oktober tot en met 24 november staat De Krook in Gent helemaal in het teken van citizen science. Bezoekers van de bibliotheek kunnen er kennismaken met 13 burgerwetenschapsprojecten die in 2018 financiële ondersteuning kregen van het departement Economie, Wetenschap en Innovatie, en zelf deelnemen aan het onderzoek via interactieve workshops.

De Krook Expo

De expo vertelt de ontstaansgeschiedenis van citizen science, toont hoe zo’n project in elkaar zit en nodigt de bezoekers uit zelf deel te nemen aan burgerwetenschap.

Elke woensdagnamiddag kunnen bezoekers deelnemen aan een workshop georganiseerd door één van de citizen science projecten. Bekijk de kalender en schrijf je in op dekrook.be/iedereenonderzoeker.

Tijdens de Dag van de Wetenschap op 24 november kadert de expo in het WoooW Wetenschapsfestival. Die dag is gevuld met lezingen, workshops en een heuse transcribathon. Bezoekers van het festival kunnen de hele dag lang terecht bij de onderzoekers om hen bij te staan bij het verwerken van wetenschappelijke data. Meer informatie over het WoooW Wetenschapsfestival vind je op wooowfestival.be.

Citizen Science in De Krook
page-square2--black Created with Sketch.