Menu Sluit menu
< terug naar nieuwsoverzicht

Lancering amai!

Heb jij een vraag waarvoor Artificiële Intelligentie dé oplossing kan zijn? Het Kenniscentrum Data & Maatschappij en Scivil lanceren het project 'amai!'. Amai! geeft iedereen de kans om samen met experts AI-oplossingen te ontwikkelen.

Campagnebeeld amai!

In amai! zitten de letters AI, en dat is niet toevallig. Amai! is een Vlaams project dat het brede publiek wil betrekken bij Artificiële Intelligentie. Amai! wil experts en burgers samenbrengen. Samen komen ze tot slimme oplossingen met AI voor belangrijke maatschappelijke uitdagingen binnen vier thema’s: klimaat & milieu, gezondheid, mobiliteit en werk. Om deel te nemen, hoef je dus geen krak in technologie te zijn, een gezonde dosis voeling met de maatschappij volstaat.

Amai! werkt samen met AI-experts en organisaties binnen de vier thema's. Na het verzamelen van ideeën, vormen we deze om tot onderzoeksvragen in cocreatiesessies. Via een open call worden uiteindelijk vier ideeën tot werkelijkheid gebracht. Het project kadert binnen het Vlaams Actieplan AI.

Ontdek de verhalen van Julie, Amir, Sara en Bram

Dankzij hun verhalen leer je stap voor stap bij wat AI is en hoe het werkt. Zo kom je te weten hoe AI kan helpen kanker op te sporen of vogels te tellen, maar ook hoe een spamfilter werkt en dat er zelfs slimme fietsen bestaan!

 

Dien jouw vraag of idee in

Heb jij een vraag of idee waar AI wel eens het antwoord zou kunnen zijn? Op het platform amai.vlaanderen kan iedereen zijn ideeën indienen binnen de vier thema's (klimaat & milieu, gezondheid, mobiliteit en werk).

Logo van amai!

Schrijf je in voor één van de cocreatiesessies

Wil je niet enkel alleen nadenken, maar ook brainstormen samen met anderen? Dan kan je je inschrijven voor één van de cocreatiesessies! Aan de hand van verschillende methoden gaan we in gesprek en denken we samen na over mogelijke toepassingen voor AI. De sessies gaan steeds online door op dinsdag van 19u30 tot 21u00 op volgende momenten:

  • Mobiliteit: 11 mei
  • Klimaat: 18 mei
  • Gezondheid: 25 mei
  • Digitalisering op het werk: 1 juni

Je kan je alvast hier inschrijven.

Doe mee als organisatie

Ben je lid van een organisatie die zich inzet voor één (of meerdere) van de maatschappelijke thema’s? Dan kan je ook binnen je organisatie aan de slag! Laat je niet tegenhouden door een drukke agenda, zelfs op een kwartier tijd kunnen al heel wat ideeën worden verzameld. We hebben verschillende werkvormen voor je klaarliggen en als je dat wil sluiten we even aan om de brainstorm in goede banen te leiden. Meer info vind je hier.

Ook als je graag amai! mee bekend maakt in je organisatie vind je op dezelfde pagina heel wat kant-en-klaar materiaal terug. 
 

Doe de test: AI in de winkel

Er zit wellicht meer AI in je leven dan je denkt, zelfs bij een eenvoudig winkelbezoek is de kans groot dat je er verschillende keren mee in contact komt. Benieuwd naar jouw AI-in-de-winkelscore? Doe dan de test!

Tot slot: blijf op de hoogte!

Mis niets van amai! en volg het project op Facebook en Instagram!

page-square2--black Created with Sketch.