Menu Sluit menu
< terug naar nieuwsoverzicht

Lancering inspiratiegids Citizen science in de klas

Dinsdag lanceerden we tijdens onze citizen science netwerkdag onze nieuwste gids, getiteld 'Citizen Science in de klas'. In deze inspiratiegids vind je als initiatiefnemer van een citizen-scienceproject tips en tricks om met jouw onderzoek naar de klas te trekken. 

Citizen science in de klas

Zowel voor scholen als voor initiatiefnemers van citizen-scienceprojecten liggen er heel wat opportuniteiten in een samenwerking. Zo is het voor scholen een mooie kans om het leren op een heel authentieke manier aan te bieden en leerlingen zo te motiveren. Voor onderzoekers is het dan weer een mooie kans om de dataverzameling op te schalen en de bekendheid van het project te vergroten. Ondanks deze opportuniteiten blijven initiatiefnemers van citizen-scienceprojecten met heel wat vragen zitten, vragen als  'Hoe pas ik mijn onderzoeksproces aan voor gebruik aan de klas?' en 'Wat zijn eindtermen en onderwijsdoelen en hoe kan ik met mijn project daarop inspelen?'.

Samen met onderzoekers en lerarenopleiders van de Karel de Grotehogeschool en Odisee Hogeschool schreven we daarom een inspiratiegids om een antwoord te bieden. De gids richt zich in de eerste plaats op initiatiefnemers van citizen-scienceprojecten die het onderwijs willen betrekken. Lees de gids hier!

Lees hier de inspiratiegids!
Klik hier
page-square2--black Created with Sketch.