Menu Sluit menu
< terug naar nieuwsoverzicht

Scivil wordt vier jaar!

Hip hip hoera, Scivil wordt vier jaar vandaag! Weer een jaar verder, maar ook heel wat verwezenlijkingen verder. We blikken in dit bericht terug op 2022 en kijken met een ambitieuze blik naar 2023. 

Birthday

2022 terugblik

In 2022 konden we weer voluit fysiek samenkomen, netwerken, congressen bijwonen ... Dat deden we dan ook gretig! We voerden 52 adviesgesprekken met citizenscience-initiatieven, droegen met 38 lezingen, workshops en infostands over citizen science bij aan externe events en organiseerden 9 events in eigen beheer. We brachten de resultaten van onze werking naar buiten met 6 reportages, in de vorm van artikels, video's en een podcast.

Op 15 november was het hoogdag en vond onze tweede Citizen Science Netwerkdag plaats. Een waar succes met meer dan 115 deelnemers uit Vlaanderen en Europa. Bovendien lanceerden we die dag onze nieuwste gids, getiteld 'Citizen Science in de klas'. Bovendien zetten we in 2022 Scivil ook verder op de internationale kaart. We droegen bij aan 8 internationale werkgroepen en waren aanwezig op 5 internationale conferenties om onze werking en projecten in de kijker te zetten. 

2023 vooruitblik

In 2023 bouwen we graag verder op deze resultaten. Zo zal het amai!-project aan een derde editie starten, met een extra focus op onderwijs. We lanceren een nieuwe reeks common challenges met een focus op citizen science in samenwerking met musea, bibliotheken en lokale besturen. We treden daarnaast als partner op in verschillende citizen-scienceprojecten. Tot slot sturen we binnenkort onze eerste Engelstalige nieuwsbrief uit. Heel wat ambitieuze plannen, om van 2023 een mooi en succesvol jaar te maken.

Tot snel! 

4jaar Scivil
page-square2--black Created with Sketch.