Menu Sluit menu
< terug naar nieuwsoverzicht

Vacature: Projectmedewerker AI en citizen science

Scivil werft aan! We zijn op zoek naar een projectmedewerker om projecten rond citizen science en artificiële intelligentie in goede banen te leiden. De projectmedewerker werkt daarvoor nauw samen met de coördinator en collega’s bij Scivil, RVO-Society en andere partners.

Vacature projectmedewerker AI en citizen science

Wat ga jij doen?

 • Je organiseert workshops en focusgroep gesprekken met domeinexperten, stakeholderorganisaties en burgers over artificiële intelligentie en maatschappelijke uitdagingen.
 • Community management: je gaat in interactie met de deelnemers, stakeholders en domeinorganisaties via het online platform van het project, via sociale media en tijdens events.
 • Je schrijft mee aan breed toegankelijke documenten die de mogelijkheden van artificiële intelligentie voor maatschappelijke uitdagingen uit de doeken doen. Daarnaast ontwikkel je een document dat burgers kan begeleiden bij het formuleren van onderzoeksvragen om artificiële intelligentie in te zetten om maatschappelijke uitdagingen op te lossen. Je werkt voor beide soort documenten nauw samen met domeinexperten, communicatiemedewerkers en collega’s bij Scivil, RVO-Society en andere partners.
 • Je begeleidt de selectie van citizen science projecten in het domein van AI voor financiering.  Je bepaalt selectiecriteria, organiseert juryvergaderingen en organiseert een publieksstemming voor het bepalen van de projecten die gefinancierd zullen worden.
 • Je adviseert en ondersteunt geselecteerde citizen science projecten. Samen met je collega’s bij Scivil ondersteun je de geselecteerde citizen science projecten met advies en communicatie-initiatieven.
   

Wat wij doen voor jou?

We bieden een voltijdse tewerkstelling voor een bepaalde duur van 1 jaar. Verloning wordt aangepast aan opleidingsniveau en ervaring.  Verder geniet je mee van  extralegale voordelen zoals groeps- en hospitalisatieverzekering, maaltijdcheques en een gsm-abonnement. Een aangename werkomgeving in een klein team en een groot netwerk. Een interessante en boeiende job in een bijzonder actueel en maatschappelijk relevant domein.

Wie ben jij?

 • Je beschikt over een masterdiploma, bij voorkeur met een achtergrond in artificiële intelligentie.
 • Je hebt voeling met de maatschappelijke dimensie van onderzoek en wetenschapscommunicatie. 
 • Je beschikt over een sterk organisatietalent en je communiceert vlot, zowel intern als naar de buitenwereld toe.
 • Je bent proactief en zelfstandig. Je kunt initiatief en verantwoordelijkheid nemen binnen de uitgezette contouren en durft deze contouren in overleg met je leidinggevende aftasten.
 • Je bent een teamspeler en beschikt over gedegen people skills. Je bent empathisch en haalt energie uit de samenwerking met verschillende personen en entiteiten.

Interesse?

Deze vacature werd intussen ingevuld. Solliciteren kan niet meer, maar hou de vacaturepagina in de gaten voor nieuwe opportuniteiten.

Vragen of contact opnemen?

Veronique Steurs
veronique@rvo-society.be
0472/25.29.44

page-square2--black Created with Sketch.