Menu Sluit menu
< terug naar resultaten
Acht Wespen

Jonge kinderen zijn van nature nieuwsgierig, verwonderd, én open voor veel informatie. Maar hoe moeten ze die informatie ordenen zodat ze ook echt begrijpen wat ze leren? Acht Wespen doorloopt met de kinderen de juiste stappen om van een wetenschappelijke vraag of technische uitdaging tot een bevattelijk antwoord te komen. In haar STEM-educatie legt Acht Wespen een sterke nadruk op wetenschappen. Acht Wespen is dan ook niet toevallig een anagram voor wetenschap. 
 

Acht Wespen richt zich op leerkrachten van het basisonderwijs. Goed STEM-onderwijs vraagt om een degelijke voorbereiding. Veel tijd kruipt in het bij elkaar zoeken van materiaal en geschikte bronnen. Acht Wespen ondersteunt de leerkrachten van het basisonderwijs met een aanbod van educatieve pakketten, huurkoffers en opleidingen.
 

Acht Wespen en burgerwetenschappen vinden elkaar in het uitdragen van de wetenschappelijke methode. Een onderzoekspartner levert wetenschappelijke inhoud, Acht Wespen maakt ze hapklaar voor jonge kinderen. Samen komen we zo tot een educatief STEM-pakket voor het basisonderwijs.

Sandra Nauwelaerts, de drijvende kracht achter Acht Wespen, is met haar 20 jaar lange ervaring in onderzoek, goed geplaatst om de vertaalslag van onderzoek naar onderwijs te maken.

 

Meer informatie

www.achtwespen.be

achtwespen@gmail.com

page-square2--black Created with Sketch.

Projecten gerelateerd aan deze partner

Niet de partner gevonden die je zocht? Wij helpen je graag verder. Contacteer ons