Menu Sluit menu
< terug naar resultaten
Vrije Universiteit Brussel - imec-SMIT

SMIT is een onderzoeksgroep gelinkt aan de Vrije Universiteit Brussel en de onderzoeksinstelling imec. De onderzoeksgroep is gespecialiseerd in sociaal-wetenschappelijk onderzoek, met een focus op technologie en maatschappij. De onderzoeksprojecten van SMIT zijn gericht op verschillende domeinen, zoals op applicaties in slimme steden, gezondheidszorg en media-toepassingen. SMIT werkt samen met overheidsinstanties, bedrijven, middenveldorganisaties en burgerbewegingen waarbij noden en ideeën gecapteerd worden tot een goed werkbaar product met impact in de samenleving. 

SMIT kan volgende expertise aanbieden:
- Ondersteuning bij het schrijven van het communicatie- en engagementplan voor betrokkenheid bij burgerwetenschappers. (cfr. de Communicatiegids Burgerwetenschap)
- Impactmeting van je citizen science initiatief: wat hebben jouw deelnemers bijgeleerd, welke impact heeft jouw project teweeg gebracht? Via verschillende onderzoeksmethoden kan SMIT de sociale impact meten van jouw project. (onder andere via surveys, interviews, maar ook via een experimentele opzet voor het meten van gedragsverandering) 
- Profilering van de citizen scientists en motieven: opmaken van profielbeschrijvingen, segmenten of persona's aan de hand van motivatie tot deelname.
- Gebruikerservaring met de citizen science tools: in welke mate zijn de digitale toepassingen gebruiksvriendelijk, en waar kan ik nog verbeteringen aanbrengen? Via usability testen wordt de gebruiksvriendelijkheid gemeten. 

 

Meer informatie:

carina.veeckman@imec.be

smit.vub.ac.be

page-square2--black Created with Sketch.

Projecten gerelateerd aan deze partner

Niet de partner gevonden die je zocht? Wij helpen je graag verder. Contacteer ons