Menu Sluit menu
< terug naar projecten

AIRbezen@School

AIRbezen@School is een project rond luchtkwaliteitsmetingen en fijn stof. Aan de hand van analyses van de blaadjes van de aardbeienplant, en met behulp van luchtsensoren, verzamelen scholen informatie over de luchtkwaliteit in hun omgeving.

AIRbezen@School

AIRbezen@school vergaart kennis omtrent de ruimtelijke verspreiding en temporele dynamiek van luchtkwaliteit. Het project wil vooral kinderen en burgers wetenschappelijke geletterdheid bijbrengen over luchtkwaliteit.

AIRbezen@school richt zich exclusief op scholen, klassen en leerlingen en speelt in op de huidige aandacht voor STEM door een geïntegreerde STEM-aanpak te voorzien. De scholen kunnen kiezen tussen en eerder passieve of actieve deelname. De scholen verzorgen aardbeienplantjes en beheren NO2-buisjes gedurende één maand net voor of net na de paasvakantie. Via de website kunnen de scholen op basis van het aardbeienplantje DIY-sensoren bouwen om de luchtkwaliteit in en rond de school te meten. De meetgegevens kunnen ze via de website inbrengen en visualiseren op een kaart. De scholen krijgen ook een AIRBox met allerlei folders en lesmateriaal rond luchtkwaliteit. Sommige scholen krijgen een Sensorkit met extra sensoren om luchtkwaliteit te meten.

Airbezen infographic
Meer weten over AIRbezen@School?
AIRbezen@School.be

Partners gerelateerd aan dit project

communicatie
middenveld
Beweging.net

Beweging.net streeft naar een kwaliteitsvol leven voor iedereen. Hiertoe zetten vrijwilligers, partnerorganisaties en geassocieerde partners in op een samenleving waarin iedereen kan participeren, waar solidariteit en rechtvaardigheid is en waar we evolueren naar een sociaal en ecologisch duurzaam samenlevingsmodel.

Lees Meer
communicatie
middenveld
Vlaamse Vereniging voor Respiratoire Gezondheidszorg en Tuberculosebestrijding (VRGT)

De VRGT heeft een hart voor longen en werkt actief aan het bestrijden van longaandoeningen. Haar missie? Een expertisecentrum zijn voor tuberculosebestrijding, en in de respiratoire gezondheidszorg het accent leggen op rookstop en rookstopbegeleiding.

Lees Meer
page-square2--black Created with Sketch.

Succesverhalen gerelateerd aan dit project