Menu Sluit menu
< terug naar nieuwsoverzicht

MamaMito publiceert: 'In haar voetsporen'

Bij het citizen-scienceproject MamaMito draait alles rond de maternale afkomst. Zij brengen nu een boek op de markt; 'In haar voetsporen'. Het boek geeft lezers inspiratie en tips om zelf op zoek te gaan naar de levensverhalen van onze voormoeders. Onze (familie-)geschiedenis focust (nog al te) vaak op onze voorvaders. Het citizen-scienceproject MamaMito doorbrak dit stramien door historisch onderzoek te combineren met DNA-onderzoek. Op die manier eisen onze voormoeders hun plaats op in de familiegeschiedenis.

MamaMito
Boek cover: In haar voetsporen

Het boek toont met voorbeelden van onderzoek naar voormoeders welke hulpmiddelen je kan gebruiken tijdens je eigen ontdekkingstocht naar de vrouwelijke lijn in je stamboom. Het boek deelt talloze tips om zelf aan de slag te gaan als startende of ervaren genealoog voor een inspirerende duik in je vrouwelijke familiegeschiedenis.

'In haar voetsporen. Op zoek naar onze voormoeders' wordt uitgegeven bij Sterck en Devreese.

De auteurs:

Maite De Beukeleer is historica en vooral geïnteresseerd in de kleine geschiedenis van alledag. Maarten Larmuseau is genetisch genealoog en doet academisch onderzoek naar stambomen en DNA. Voor dit boek duiken ze samen in de archieven op zoek naar sporen van voormoeders. Ze worden hierin bijgestaan door historica Lise Hellemans.

 

 

 

In haar voetsporen
Bestel het boek
page-square2--black Created with Sketch.