Menu Sluit menu
< terug naar nieuwsoverzicht

Mijn Tuinlab gelanceerd!

Op 24 april is Mijn Tuinlab gelanceerd. Mijn Tuinlab is een online burgerwetenschapsplatform dat de natuurvoordelen van jouw eigen tuin (hoe klein ook) in kaart brengt. De wetenschap kan leren van de samenstelling van jouw tuin en wat er allemaal in groeit en krioelt, jij krijgt gepersonaliseerde tips om je tuin gezonder en natuurvriendelijk te maken. De perfecte win-win!

Mijn Tuinlab

Het is volop lente en wat is er beter in deze tijden van isolatie om dan aan de slag te gaan in je tuin?

Bij Mijn Tuinlab beantwoord je een vragenlijst over je tuin. Het platform berekent op basis daarvan jouw tuinscore. Misschien scoort je tuin heel goed op vlak van insectenvriendelijkheid, maar iets minder op vlak van waterafvoering? Of misschien kan je aanpassingen maken die je tuin koeler houden tijdens hete zomerdagen? Je krijgt specifiek advies voor wat jij met je tuin kan doen. Je kan vanuit het portaal ook deelnemen aan andere tuingerelateerde citizen-scienceprojecten, zoals vogel- en vlindertellingen.   

Vers van de pers; Iedereen Wetenschapper publiceerde een interview met Wouter Vanreusel bij Natuurpunt over het nieuwe portaal. Je kan ook meer over het project lezen in ons interview met Paul Verschueren van kenniscentrum Tuin+.

Breng je tuin in kaart
Mijn Tuinlab
page-square2--black Created with Sketch.