Menu Sluit menu
< terug naar nieuwsoverzicht

Scivil en Kenniscentrum Data & Maatschappij werken samen rond AI

Scivil slaat de handen in elkaar met het Kenniscentrum Data en Maatschappij en gaat in opdracht van de Vlaamse overheid een project Artificiële Intelligentie uitwerken. 

AI-project

Concreet gaan het Kenniscentrum Data & Maatschappij en Scivil samen een 1-jarig programma opstarten. Tijdens het project zal er een traject lopen dat, dankzij citizen science, Artificiële Intelligentie meer tastbaar zal maken voor de brede bevolking. We willen dat niet zomaar doen; we willen AI in functie van vier grote, maatschappelijke problemen inzetten: mobiliteit, klimaat, brede digitalisering en gezondheidszorg.

Het doel is een groot citizen-sciencetraject uit te tekenen, waarbij er interactie is tussen burgers, AI-experts, bedrijven en NGO's. Samen willen we goede vragen leren formuleren, die oplosbaar zijn met Artificiële Intelligentie. Op die manier maken we het begrip 'AI' toegankelijker voor het brede publiek. De burger ontdekt zo wat AI wel en niet kan.

Nadat de vragen geformuleerd zijn, stopt het traject niet. Samen met burgers, NGO's, bedrijven en AI-experten gaan we dan calls formuleren. Met die calls willen we concrete antwoorden, concrete projecten opzetten waarbij het mogelijk zal zijn die vragen rond mobiliteit, klimaat, brede digitalisering en gezondheidszorg te beantwoorden en op te lossen.

page-square2--black Created with Sketch.