Menu Sluit menu
< terug naar resultaten
Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO)

Het INBO is het onafhankelijk onderzoeksinstituut van de Vlaamse overheid dat via toegepast onderzoek, data- en kennisontsluiting het biodiversiteitsbeleid en -beheer onderbouwt en evalueert. Het INBO wil hét aanspreekpunt zijn in Vlaanderen om het natuurbeleid en de uitvoering ervan evidence-based te ondersteunen. Het beschrijft toestand en trends van biodiversiteit en ecosysteemdiensten, onderzoekt oorzaken van veranderingen en ontwikkelt rechtstreeks
toepasbare instrumenten. Het werkt toekomstverkenningen uit die het natuurbeleid op langere termijn onderbouwen. Onderzoek gebeurt steeds in dialoog met partners uit maatschappij, wetenschap, beleid en beheer.

INBO erkent burgerwetenschap als een aanpak om wetenschappelijke kennis en de democratisering van kennis en onderzoek te bevorderen, de maatschappelijke relevantie en duurzame impact van onderzoek te vergroten en om de wetenschappelijke onderbouwing van het beleid inzake milieu, biodiversiteit en klimaatverandering in Europa en wereldwijd te verbeteren. INBO heeft een lange traditie in citizen science (vb. natuurinventarisatie flora, fauna en habitats) en voert verschillende burgerwetenschappelijke projecten uit (soortenmonitoring, invasieve soorten). INBO is ook lid van ECSA.

Meer informatie:

tim.adriaens@inbo.be

www.inbo.be

page-square2--black Created with Sketch.
Niet de partner gevonden die je zocht? Wij helpen je graag verder. Contacteer ons