Menu Sluit menu
< terug naar projecten

Groene Pioniers

Mensen zijn van nature nieuwsgierig naar het ontdekken van nieuwe planten in hun omgeving, maar zijn zich vaak niet bewust van de schade die niet-inheemse planten aan onze inheemse biodiversiteit berokkenen. Groene Pioniers wil dit bewustzijn stimuleren en aantonen hoe onbedoelde introducties van schadelijke planten te voorkomen zijn.

Groene Pioniers

Groene Pioniers doet onderzoek naar invasieve planten die opkomen onder invloed van milieu- en klimaatverandering. Het doel is om onze unieke ecosystemen te beschermen. Hiervoor is er nood aan data over verspreiding van soorten, klimaat en milieu om de verspreidingsmodellen te verbeteren. Deze voorspellen waar planten in de toekomst kunnen groeien.

De burgers digitaliseren en annoteren labels van planten van de collectie van de plantentuin Meise. Op deze manier worden de collecties aangevuld en digitaal toegankelijk gemaakt. Dit kan van thuis uit gebeuren via het DoeDat platform of tijdens visiteering events of transcribathons in en buiten de Plantentuin Meise. Voor jonge pioniers wordt een educatief STEM-pakket ontwikkeld voor gebruik in schoolverband.

Groene Pioniers infographic
Meer weten over Groene Pioniers?
groenepioniers.be

Partners gerelateerd aan dit project

internationaal
educatie
onderzoek
Plantentuin Meise

Het plantenrijk ontdekken, onderzoeken en beschermen en met deze kennis samen bouwen aan een duurzame toekomst.

Lees Meer
page-square2--black Created with Sketch.