Menu Sluit menu
< terug naar projecten

Snapp de natuur

Wist je dat 22 mei de Internationale Dag van de Biodiversiteit is? Met Snapp de natuur kan je het hele jaar door de biodiversiteit in je buurt onder de loep nemen. De applicatie daagt je uit om de natuur in te trekken en dieren of planten in je omgeving te fotograferen. De automatische soortherkenning vertelt je in een snap welk dier of plant je voor je lens hebt en hoe je bijdraagt aan natuuronderzoek.  

Snapp de natuur

'Snapp de natuur' wil kinderen en jongeren engageren in biodiversiteitsonderzoek. Het gebruikt een slimme en gebruiksvriendelijke app die je uitdaagt om de natuur in te trekken en dieren of planten te fotograferen. Dat kan in je eigen tuin, op straat, tijdens een wandeling in het bos of op vakantie aan zee!

De app vertelt je meteen welke soort je gefotografeerd hebt en daagt je regelmatig uit om op speurtocht te gaan naar een bepaalde soort in jouw buurt om extra punten te verdienen.
 

Infographic Snapp de natuur
Leg jij de natuur vast op de gevoelige plaat?
Hannes.Ledegen@natuurpunt.be

Partners gerelateerd aan dit project

middenveld
onderzoek
Natuurpunt Studie

Natuurpunt Studie is het werkingsveld van Natuurpunt dat natuurstudie (i.e. het onderzoek naar soorten, hun ecologie en habitats) stimuleert binnen alle geledingen van de vereniging (afdelingen, beheerteams, werkgroepen…), maar ook daarbuiten, in Vlaamse en internationale context.

Lees Meer
page-square2--black Created with Sketch.

Succesverhalen gerelateerd aan dit project