Menu Sluit menu
< terug naar projecten

Stiemerlab

Wist je dat de Stiemerbeek in Genk 16 km lang is? Ze stroomt dwars door Genk. Onderzoekers willen weten hoe de stad en haar rioleringsstelsel een invloed hebben op de waterkwaliteit en biodiversiteit van de Stiemerbeek. Wetenschappers schakelen de hulp van omwonenden en lokale organisaties in om de waterkwaliteit te meten met behulp van sensoren en waterstalen. 

Stiemerlab

De Stiemer (Genk) wordt bij hevige regenval regelmatig vervuild door overstorten van de riolen. In Stiemerlab meten burgerwetenschappers de waterkwaliteit van de Stiemer door staaknames en met elektronische sensoren. De burgerwetenschappers dragen ook bij aan publieke bewustwording rond waterkwaliteit van de Stiemer in publieke events en interventies.

Infographic Stiemerlab
Doorzwem jij dit wateronderzoek?
Stiemerlab.be

Partners gerelateerd aan dit project

internationaal
educatie
onderzoek
Universiteit Hasselt

De Universiteit Hasselt (UHasselt) is een jonge (2005), onafhankelijke en innovatieve universiteit die regionaal verankerd is en een uitgesproken regionale, nationale en internationale oriëntatie heeft en zich graag een burgeruniversiteit mag noemen. De Universiteit Hasselt heeft een lange traditie van aandacht voor onderzoekscarrières.

Lees Meer
internationaal
onderzoek
VITO

VITO is een Vlaamse onafhankelijke onderzoeksorganisatie op het gebied van cleantech en duurzame ontwikkeling. Ons doel? De transitie versnellen naar een duurzame wereld.

Lees Meer
onderzoek
overheid
Vlaamse Milieumaatschappij

De VMM is jouw oplossingsgerichte partner voor een klimaatbestendige leefomgeving. Het is de opdracht van de VMM om voor de huidige en toekomstige generaties in Vlaanderen:

• de toestand van het milieu te beschrijven,

• proper, aantrekkelijk en voldoende water te waarborgen,

• gezonde lucht te bewerkstelligen,

Lees Meer
page-square2--black Created with Sketch.

Succesverhalen gerelateerd aan dit project