- Scivil

minskyString.search.closeLabel
minskyString.search.triggerLabel
Menu Sluit menu

Evenementen over citizen science

De Krook Expo
-
Publieksevenement - Scivil event Iedereen onderzoeker: expo in De Krook

Van 1 oktober tot en met 24 november stond De Krook in Gent helemaal in het teken van citizen science. Bezoekers van de bibliotheek konden er kennismaken met 13 burgerwetenschapsprojecten die in 2018 financiële ondersteuning kregen van het departement Economie, Wetenschap en Innovatie, en zelf deelnemen aan het onderzoek via interactieve workshops.

Wie de expo gemist heeft, kan de panelen bekijken via https://issuu.com/scivil/docs/expo_iedereen_onderzoeker.

Netwerkdag
Netwerkevenement - Scivil event Uitgesteld - Netwerkdag Citizen Science

Op dinsdag 21 april 2020 organiseert Scivil samen met Iedereen Wetenschapper (EOS) en de Jonge Academie de tweede netwerkdag voor citizen science in Vlaanderen. De netwerkdag gaat deze keer door in het Paleis der Academiën in Brussel. Net als bij de vorige editie kan je je verwachten aan een reeks boeiende praatjes en sessies over verschillende aspecten van burgerwetenschap. Lees hieronder meer over het programma en schrijf je in.

Online meeting
Talks - Scivil event Online sessie 'Uitdagingen in citizen science'

De netwerkdag citizen science werd uitgesteld naar 16 november. In de plaats organiseren we op 21 april een online activiteit. Geen volledige netwerkdag, wel een inspirerende en informerende sessie van 1 uur over 'Uitdagingen in citizen science'.

 

ECSA Conference 2020
-
Conferentie ECSA Conference 2020

De derde internationale European Citizen Science Association Conference (ECSA) gaat door van 24 t.e.m. 26 mei in Trieste, Italië. Deze conferentie zal focussen op verbindingen in de wetenschap; tussen wetenschapper en burger, tussen Oost en West, tussen Noord en Zuid, en tussen verschillende wetenschappelijke takken.

Digital Living Lab Days
-
Conferentie Digital Living Lab Days

ENoLL, het European Network of Living Labs organiseert van 2 tot 4 september een digitale conferentie over Living Labs. Meer info en inschrijven via hun website.

ECSA
-
Conferentie ECSA Conference

De derde internationale European Citizen Science Association Conference (ECSA) is gaat door van 6 t.e.m. 10 september. Deze conferentie gaat volledig online door. Ontdek het programma en schrijf je in via de website van ECSA.

Museum fur Naturkunde
-
Conferentie Conferentie Museum für Naturkunde

Op 14 en 15 oktober organiseert het Museum für Naturkunde uit Berlijn de conferentie 'A citizen science decade (2020-2030) in support to the Sustainable Development Goals'. Deze conferentie gaat online en in Berlijn door. Ontdek het programma en schrijf je in via https://www.cs-sdg-conference.berlin/en/.

Europese Commissie
Workshop Horizon Europa: Online infosessie

De onderhandelingen over Horizon Europa (HEU), het negende Europees Kaderprogramma voor O&I dat van start gaat in 2021, zitten in een eindfase.

Om je de meest actuele informatie van onze specialisten ter zake te bezorgen, organiseert het departement Economie, wetenschap en innovatie van de Vlaamse overheid op woensdag 14 oktober (van 14u tot 15u30) een online infosessie.

Schrijf je in via de website van EWI.

Seminarie Citizen Science
Talks Seminarie Citizen Science

Op donderdag 15 oktober 2020 organiseert Statistiek Vlaanderen een seminarie over citizen science.

page-square2--black Created with Sketch.