Menu Sluit menu
< terug naar nieuwsoverzicht

Scivil op Dag van de Wetenschap 2019

Op zondag 24 november nam Scivil deel aan de Dag van de Wetenschap. Het Scivilteam splitste zich op over twee locaties: imec in Leuven en De Krook in Gent.

Invrivi insectenhotels workshop

In Leuven konden bezoekers naast de activiteiten van Imec en RVO-Society kennismaken met en deelnemen aan verschillende citizen science projecten. Ze bestudeerden er oogletsels voor Oog voor Diabetes, vallende sterren voor Radio Meteor Zoo of dierenfoto’s voor het DoeDat-platform. 

In De Krook bezochten meer dan 5000 wetenschapsfans het Gentse Wooow Wetenschapsfestival tijdens de Dag van de Wetenschap. Temidden van al die drukte organiseerde Scivil samen met citizen science projecten Groene Pioniers en Oog voor Diabetes een transcribathon. De bezoekers van het wetenschapsfestival werden uitgedaagd om zo veel mogelijk nieuwe beelden te onderzoeken. Daarnaast konden bezoekers nog een laatste dag de tentoonstelling ‘Iedereen Onderzoeker’ over citizen science in het Krookgebouw bewonderen. Er waren ook lezingen, workshops en demonstraties van citizen science projecten InvriviSPIN-CITYMamaMito en VLINDER. Liesbeth Gijsel, Tine Huyse en Ine Van Hoyweghen stelden er hun gloednieuwe boek over citizen science voor.

page-square2--black Created with Sketch.