Menu Sluit menu
< terug naar projecten

Curieuzeneuzen in de Tuin

Wist je dat de temperatuurstijging ook voor meer verdamping zorgt, waardoor droogte in de toekomst vaker kan voorkomen in Vlaanderen? Deze tweede editie van CurieuzeNeuzen neemt de bodemdroogte in Vlaanderen onder de loep. Burgerwetenschappers planten een sensor in hun tuin en meten er de temperatuur en vochtgehalte van de bodem mee. Zo wordt de hittestress en droogte van de Vlaamse bodem in kaart gebracht.

Curieuzeneuzen in de tuin

5000 vrijwilligers in Vlaanderen nemen tijdens gedurende enkele maanden bodemstalen en plaatsen sensoren die de temperatuur en vochtigheid onder de grond loggen. Op die manier zal het project een fijnmazige kaart maken van hoe het gesteld is met de bodemdroogte in de zomermaanden van 2021.

CIDT infographic
Ben jij ook curieus naar de droogte van je tuin?
Curieuzeneuzen in de Tuin

Partners gerelateerd aan dit project

internationaal
communicatie
educatie
onderzoek
Universiteit Antwerpen (UAntwerpen)

De Universiteit Antwerpen is een jonge, dynamische en toekomstgerichte universiteit. Ze integreert de troeven van haar historische wortels in haar ambitie positief bij te dragen aan de samenleving.

Lees Meer
internationaal
onderzoek
VITO

VITO is een Vlaamse onafhankelijke onderzoeksorganisatie op het gebied van cleantech en duurzame ontwikkeling. Ons doel? De transitie versnellen naar een duurzame wereld.

Lees Meer
onderzoek
overheid
Vlaamse Milieumaatschappij

De VMM is jouw oplossingsgerichte partner voor een klimaatbestendige leefomgeving. Het is de opdracht van de VMM om voor de huidige en toekomstige generaties in Vlaanderen:

• de toestand van het milieu te beschrijven,

• proper, aantrekkelijk en voldoende water te waarborgen,

• gezonde lucht te bewerkstelligen,

Lees Meer
page-square2--black Created with Sketch.

Succesverhalen gerelateerd aan dit project