Menu Sluit menu

Partners vinden

Partners vinden

Citizen science vraagt veel en verscheiden expertise. Succesvolle projecten brengen vaak een diverse groep partners bij elkaar die allemaal unieke kennis en hulpmiddelen bijdragen. Ben jij op zoek naar de juiste partner voor je project? Neem een kijkje in onze partnerdatabank. En vergeet jezelf niet aan het partneroverzicht toe te voegen! 

startup meeting - by StartupStockPhotos via PixaBay

Tips voor een rijke samenwerking

(uit onze communicatiegids)

  • Kies voor een samenwerking met bestaande netwerken en organisaties met doelstellingen complementair aan de jouwe. Meer kennis opbouwen bij de leden, bijvoorbeeld, of simpelweg een leuke ervaring aanbieden. De samenwerking moet het delen van informatie of het verzamelen van data ondersteunen. Sla je de handen in elkaar met een soortgelijk burgerwetenschapsproject, dan bespreek je het protocol voor dataverzameling.
  • Zoek naar organisaties of verenigingen die actief zijn in jouw onderzoeksdomein. Bespreek met de communicatieverantwoordelijke de mogelijkheden om op een structurele manier jouw project in de kijker te plaatsen. Je project kan bijvoorbeeld opgenomen worden in een maandelijkse nieuwsbrief naar de leden.
  • Zoek naar bijeenkomsten gelinkt met je onderzoeksthema en probeer jouw project er te introduceren. Ga je bijvoorbeeld de luchtkwaliteit onderzoeken, dan kan het interessant zijn om debatten bij te wonen over klimaatverandering en mobiliteit, workshops omtrent gezondheidspreventie, en specifieke activiteiten van stadslabs of buurt- en wijkcomités in de gaten te houden. Andere initiatieven waar je bij kunt aansluiten zijn onder meer de Week van de vrijwilliger, de Dag van de wetenschap, Biotechdag, Kinderuniversiteiten, de Dag van de geschiedenis, Lerarendagen en klasdagen. Introduceer jouw project, probeer contacten uit te wisselen en die ook te onderhouden
  • Kijk ook buiten de landsgrenzen. Op het platform eu-citizen.science vind je een overzicht van citizen science tools, projecten en partners in Europa. 
  • Zorg ervoor dat je een goed contact onderhoudt met je externe partners en hou ze op de hoogte van de vorderingen van het project. Geef hen inspraak in de organisatie en communicatie van het project en nodig hen elke drie tot zes maanden uit voor een face-to-facevergadering met alle partners samen. Zo creëer je niet alleen een communitygevoel onder de deelnemers van het project, maar ook onder de trekkers ervan. 
Partnerdatabank
vind partners
page-square2--black Created with Sketch.